La calla (Zantedeschia aethiopica, (L.) Spreng. 1826), dal greco kalos, bello, è una pianta perenne sempreverde .
Questa pianta è originaria di Sudafrica, Lesotho e Swaziland.[2] È molto tossica sia per umani sia per animali e cresce in altezza fino ad un metro. Predilige aree umide ed ombrose con abbondanza d'acqua. Z. aethiopica è naturalizzata nell'Europa meridionale e nell'Europa occidentale e lungo la costa nord della California. cit Wikipedia
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Calla (bog arum, marsh calla, wild calla, squaw claw, and water-arum[2]) is a genus of flowering plant in the family Araceae, containing the single species Calla palustris.
The plant is very poisonous when fresh due to its high oxalic acid content, but the rhizome (like that of Caladium, Colocasia, and Arum) is edible after drying, grinding, leaching and boiling.
It is native to cool temperate regions of the Northern Hemisphere, in central, eastern and northern Europe (France and Norway eastward), northern Asia and northern North America (Alaska, Canada, and northeastern contiguous United States) cit Wikipedia
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